×
Lägg till ram
Lägg till passepartout
Rensa urvalet Alla ramar kan hängas lodrätt eller vågrätt
ALLTID FRI FRAKT

Vad för kvalitet har era ramar? - Alla ramar är tillverkade i Sverige av FSC-certifierat furu och finns i svart, vitt och ek (fanér). Att ramarna i ek har en kärna av furu är omöjligt att se och har fördelen att vi gör av med mindre av ett ädlare träslag och håller ner vikten vilket är bra för transporterna. Listen är smäcker och utvald med omtanke och har samma dimension oavsett färg och storlek på ramen. Jämfört med kinesisktillverkade ramar som är vanliga på marknaden håller ramarna en mycket hög kvalitet och dessutom är tillverkningsprocessen oftast bättre ur miljö- och rättvisesynpunkt. Vi använder akrylglas för att hålla ner vikten och för att glas lätt går sönder vid transporter.

Hur monterar jag posters i era ramar? - Det är väldigt lätt gjort, vik upp alla metallpiggar på baksidan, använd gärna en kniv om du inte vill använda fingrarna. Lyft ur den styva baksidan som ska hålla postern på plats, ta ur glaset och dra försiktigt bort den skyddande plastfilmen på båda sidor av glaset. Sätt tillbaka glaset och lägg därefter postern på plats och efter det den styva baksidan. Vik tillbaka alla metallpiggar så tajt du kan för att postern ska ligga slätt mot ramen och glaset.

Kan jag använda ramarna både liggande och stående? - Javisst, alla ramar är förberedda för att kunna hängas både i stående format eller liggande. Så du behöver alltså inte tänka på om postern som ska passa är liggande eller stående, en ram i rätt storlek fungerar till de båda. Varje ram har två upphängningsfästen, ett för om du vill ha tavlan stående och ett för liggande. Man måste vika ut fästet en aning, ta gärna en kniv till hjälp. Fästet är kontruerat så att man kan skjuta tavlan lite till höger eller vänster för att lätt få den att hänga rakt.