×
Lägg till ram
Lägg till passepartout
Rensa urvalet Alla ramar kan hängas lodrätt eller vågrätt
ALLTID FRI FRAKT

Att försöka förena sunt miljömedvetande med shopping är lite som att försöka äta kakan och ändå ha den kvar. Det är ett dilemma som egentligen alla företag som säljer produkter, och i viss mån även tjänster, delar. Eftersom vi tycker att miljön är viktig vill vi i alla fall göra vad vi kan för att se till att klimat- och miljöavtrycket blir så pass litet som möjligt och att vi i varje given situation väljer det alternativ som är minst dåligt. Det är inte alltid lätt, men vi är övertygade om att det gör en skillnad så länge vi arbetar aktivt med det och kontinuerligt försöker förbättra alla led som berörs.

Till att börja med trycks alla Poppy Posters på ett åldersbeständigt papper, vilket kommer att förlänga livslängden avsevärt. Vidare är pappret självklart miljöcertifierat vilket innebär att det kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Tryckeriet vi uteslutande trycker hos, är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001, har FSC och PEFC spårbarhetscertifikat samt Svanenmärkning. Trycktekniken som används är dessutom mer miljövänlig än konventionella tryckmetoder.

Våra ramar består genomgående av svensk FSC-certifierad furu, oavsett färg och storlek. Ramarna är dessutom tillverkade i Sverige, vilket bidrar till en renare miljö med korta transporter samt gynnar svenskt näringsliv på landsbygden. Även våra passepartouer görs i Sverige och är helt och hållet syrafria, inte bara pappersytorna utan även kärnan, vilket inte alltid är så vanligt. 

Emballagen vi använder oss av är mestadels tillverkade av återvunnet material, därav enbart bruna kartonger vilket också betyder att ingen blekningsprocess har behövts. I största möjliga utsträckning försöker vi minimera storleken på emballagen utan att göra avkall på den skyddande funktionen som de är tänkta att ha. Förutom att mindre med förpackningsmaterial går åt, har förstås en mindre storlek också en mindre negativ inverkan på klimatet vid transport. Vi försöker även undvika plast så mycket som möjligt, varför de flesta typer av paket kommer enbart i våra bruna emballage utan de plastpåsar runtom som många webbutiker använder sig av. 

Transporterna spelar en stor roll, och studier har visat att den ökande e-handeln tyvärr även har inneburit att utsläppen delvis ökat, på grund av att många erbjuder gratis returer om kunden ändrar sig eller vill byta en vara. Det har gjort att fler människor beställer hem allt fler varor man inte är säker på att man vill ha, eftersom de ändå lika gärna kan skicka tillbaka alltihop utan att det kostar en enda krona extra. Men vad kostnaden för miljön blir med de ökade transporterna verkar ingen riktigt ha tänkt på. Därför har vi valt att ta en avgift för själva returfrakten, med förhoppning om att våra kunder ska tänka igenom sitt köp en extra gång innan man beställer. Öppet köp gäller naturligtvis ändå alltid, även om man själv får stå för returfrakten. Ur flera andra aspekter kan dock den ökande e-handeln betyda vinster för miljö och klimat, men totalt sett är det en komplicerad bild som inte ens de mest insatta har en kristallklar uppfattning om i dagsläget. Vi lovar i alla fall att försöka förbättra oss på alla punkter som berör miljö och klimat kontinuerligt, varefter vi får ny kunskap.